Přidat odpověď
Jídlo jí nedodávám - popravdě jsem měla obavu, že jak to začnu dělat, tak se to bude brát jako automatika a bude to povinnost - a to já nechci, když je tady služba, kterou je možné zaplatit. A taky - bude to znít asi blbě - ale když vařím, tak očekávám, že se to sní - a kluci jedí a při představě, že se s tím dělám, manžel jí to odveze a ona pak to třeba nebude chtít a vyhodí to - to bych vypěnila rychle.
manžel s tím přišel, když měla tu zlomenou ruku - no stejně každý den vaříš, tak bys mohla - na to jsem jasně řekla - zapomeň na to, ani náhodou. Tak jsem dojednávala tu dovážku přes sociálku, jenže ono to není hned, že prej musí provést nějaké šetření v domácnosti - a já teda to objednala, že jo - ale pak jsem se dozvěděla, že ona tam zajela busem a zrušila to. Tak jsem v jedný restaurace dojednávala dovoz - to by šlo - ale to se jí taky nelíbilo, že prej sama. Co jedla - raději jsem se ani neptala, protože to nemělo smysl.
Ona mi taky vykládala, že ta vnučka k ní jezdí 2x za týden a vozí jí jídlo - manžel tomu věřil, popravdě já taky. jenže pak mi to vrtalo, tak jsem řekla dceři, ať si s ní promluví - chodí spolu cvičit. Tak to prej ani náhodou, že by to nestíhala, chodí k babi jednou za 14 dní a to jí jídlo přinese - na ten den - to spolu takhle obědvají. Víc ani ťuk.
No a na sociálce mi řekli, že všechno musí podepsat a odsouhlasit, když prý při šetření řekne, že nechce, tak nechce. A basta.
Ono je pro manžela těžký si připustit, že jeho máma ztrácí síly - a teda i rozum - a on to ani nechce vidět, ona ho vždycky nějak uchlácholí - zas dneska byla na tom skvěle.
Nemyslím si, že by změnil názor, dokud se něco nestane. A i v tý nemocnici, jak podepsala reverz - že prej ji tam nemůžou držet, když nechce.
Naše babi /98 let/, která ani nevím, že máma je její dcera, podepsala reverz a z nemocnice ji propustili - že prej se mají postarat, v nebezpečí života prý není.
U tchýně to je stejný - někdo jí to musel poradit, neumím si to vysvětlit, jak to najednou ví - a nebo když protestovala, že tam nebude, tak jí to asi nabídl zdravotník. Nevím - prostě ví, že nemusí a že ji k hospitalizaci nikdo nedonutí.
Předchozí