| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak ona léky od psychiatra má - ale jsou to prý nějaké speciální léky na prokrvování cév či čeho, v mozku - že ten postup demence se nezastaví, ale výrazně zpomalí. Doktorův závěr byl, že demence je, ale že to je ještě dobrý a ty léky že ji mohou udržet v určité soběstačnosti. Jenže to předpokládá i to, že se nebude trávit jinými léky, ale bude brát jen to, co je nezbytně nutné. Byla taky na CT mozku - tak ty změny tam prý jsou a nejsou v důsledku úrazu - ona totiž hodně předtím padala a neustále měla nějaké zranění, tak byla obava, jestli si třeba nepoškodila mozek úderem - to má babi - po úraze hlavy.
Manžel mi říká, že mu připadá, že jak je jí prakticky líp, protože se upravily léky a všechno, tak že si prý najednou tzv. vyskakuje - předtím byla jak beránek. No vyskakuje - a vymýšlí - já nevím, čím to je - jestli tím, že je jí líp a nebo naopak tím, že je to horší.
Jinak ten lék na spaní, co jí napsala - já čučela, ona ho má moje máma taky - to je asi nějaká oblíbená novinka. Jí ale doktorka /jiná/ řekla, že ho smí výjimečně a jen půlku, protože je velmi silný a taktéž že je velmi návykový. jakým způsobem to hlídá, netuším - máma si ho prý bere tak jednou týdně, když nejde ven - protože pak právě nemůže spát. Taky dobrý. Tak tchýně smí rovnou celý a ještě ho dle mýho spojí s tím lékem na kašel, protože to je spojený - kašle, tudíž nemůže spát, tak si vezme na kašel, ale stejně neusne, tak si lupne na spaní - fakt krásný.
No - byla jsem si "pobulet" u našich a oni že mají zkušenost s babi, tak jejich názor je nepovolit, obědy objednat, domluvit se, aby přišli k ní na kontrolu v době, kdy tam bude moci být manžel, léky odebrat a dát jen do dávkovače, babi se taky předávkovala, ačkoli přece přesně věděla, co má brát, takže dle jejich názoru nediskutovat, ale taktéž si myslí, že bych měla donutit manžela, aby si vyzkoušel i tuto péči - jezdit s ní po doktorech, aby to zažil naživo, protože já mu řeknu, jak to probíhalo, ona řekne něco jinýho a vyber si - tak aby si to zažil a pochopil.
Když se to nechá, tak podle našich dopadneme jako oni - jednoho dne ji najdou doma ležet, skončí v nemocnici a doktor řekne - musíte si ji vzít domů, paní už nemůže být doma sama, potřebuje stálou péči. A bude.
V pondělí zavolám na pojišťovnu a zeptám se, zda jde nějak legálně zařídit, aby obvodní byla povinná vystavovat po návštěvě tchýně, resp. při návštěvě, zprávu o lécích a dávkování a co se zjistilo. To nevím, jestli je to takhle možný.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.