Přidat odpověď
No - mám kolem sebe na můj vkus dost lidí, kteří moc IQ nepobrali, nicméně riskovali hodně - a je pravda, že někteří na to doplatili, ale jiní si výrazně polepšili - což je velmi špatně nazváno to, tak na tom dnes jsou. Jedna nejvýraznější figurka se prostě v divoké privatizaci nebála - no já bych se bála, on ne, taky neměl co ztratit. ale protože riskoval, pro jiné, kteří zas měli info, ale báli se, tak zjistil, že se strachem se dá taky obchodovat - a dobře. A bylo to HOP nebo TROP. Když už šlo o hodně, tak sednout si za něj šel bratr a i otec - ale rozhodně nebyli škodní. a pak už to jelo.
Tak měl chudé myšlení a nebo ne? No nevím - už tehdy to byl gauner a když přišli, zda by to či ono, tak se nebál, protože zrovna on neměl co ztratit - riskoval hodně a i jeho blízcí nakonec. A on se dostal, kam se dostal - ale taky nekoukal doleva doprava. A tak žije pořád, dle mýho musí - a možná si už zvykl a možná že to měl v sobě.
To je že se myslí, že všechno bohatství se vždy vypracovává poctivou prací - já bych řekla, že ten poměr je spíš opačný.
Předchozí