Přidat odpověď
Hele a neni to jedno?
Kazda z nas se snazi pro svoje dite udelat a zajistit to nejlepsi mozne. Nekdo ma pocit, ze pro jeho dite je nejlepsi cesta do zivota pres 8 G a jiny nechce na dite tlacit a necha ho na ZS, kde ma podminky za dostatecne. Jak uz tu zaznelo, tak deti nejsou stejne a ani uroven skol neni stejna. Znam lidi,kteri maji VS a nekdy treba i dve a stejne jsounepouzitelni. Stejne tak, znam velmi sikovne remeslniky, kteri nemaji problem se uzivit.
Muj syn v detstvi na radu PPP podstoupil IQ test. Mohl by se nechat zapsat do menzy jenomze to, ze IQtest ukaze vysoke cislo podle me vubec nic neznamena. Nevypovida to nic o tom, jak se mu bude darit. Moje dcera tak vysoke IQ asi nema- testovana nebyla. Oba jsem se snazila vychovavat stejne. Peci jsem se snazila podle jejich potreb spravedlive delit mezi ne. Presto jsou uplne jinia, kdo z nich bude v zivote uspesnejsi netusim. Ani nevim, cim tu uspesnost merit. Syn to mel srovnane a casto se zdalo, ze ve skole na zs ani neposloucha a presto umel. Oproti tomu dcera byla takova ta hodna,pecliva holcicka, ale musela se vic snazit. Ve sportu jsou sikovni oba, v hudbe take. Oba dobre kresli, ale dcera lip asi ma opravdu talent. Na ZS se nepredreli. Nemuseli a ja si myslim, ze poslat je na jiny typ skoly byl dobry napad. Myslim, ze kdyby zustali na klasicke ZS, tak by to dopadlo mnohem hur. Byli by casem demotivovani. Proste se nudili. Tak je snad dobre, ze muzeme pro svoje deti volit z vice moznosti ne? Ja nemam pocit, ze by ten gympl vzal detem detstvi. Ano museli vic makat a skola na ne celkem tlaci, ale pro tym deti, jako mam ja je to asi dobra varianta.
Je tu nekdo, kdo dal deti na 8 G a litoval toho, pripadne dal dite pryc? Nebo jste s 8Gspokojeni?
Předchozí