Přidat odpověď
Kudlo - souhlasím, je to těžký. Ale jak se to asi řeší? Už jsem tady psala, jak máma pořád padala - dneska víme proč,idiotka obvodní jí snižovala tlak tak, že ona se fakt motala a padala. My nevěděli, přece chodí k lékaři pravidelně,nevěděli jsme, že její léčba je špatná. A máma byla neustále samá modřina - když upadla, tak to byly jelita přes celý zadek, záda, nohu, ruku - a fakt jelita od černý po žlutou.
A když jsme s ní byli u denzocosi, tak tam se svlékla a doktor se vyděsil a prej - nebojte, nebije je vás někdo? Musím říct, že to tak vypadalo a já tenkrát nevěděla, že takhle modře vypadá. Ve mně hrklo a tchýně se zaculila, zatvářila a prej - no to já nemůžu říct, ale ne, nebije, nebojte. Já být doktorem, tak se bojím, že ji bijeme - přesně tak to řekla.
Jestli věřil nebo ne - tenkrát jsem koukala na sebe. Ale kdyby řekli, že ji bijeme, tak by prostě šupajdila do ústavu - jako kdo by se teda o ni staral? My bychom nemohli,protože seniora přece týráme a její druhý syn na ni s.al už tehdy a se.e pořád - jen tak, ne ze zloby, ale přece má svůj život a on se nebude starat.
A nedávno znovu - dostávala silné léky na ředění krve a já jí dávala ty injekce - a doktor, že prej musíme dávat pozor, že by mohla krvácet. A i když jsem se snažila, že fakt měla za tři dny modrý břicho. Byla jsem z toho hotová. A tak jsem chtěla vědět, jestli jí to píchám nějak blbě a nebo je to důsledek toho ředění krve. Tak ji manžel vzal silně za zápěstí a co to udělá. Udělalo to modřinu.
No a při další kontrole ukazuju doktorovi to břicho a říkám - koukněte, asi to dělám blbě, jak má zmodřený to břicho. On prohmatal a prej - ne, to dělá to ředění, to se nebojte. A ona zdvihla rukám a na překvapenýho doktora - no a tohle mi udělal syn, víte jak to bolelo a jak se mnou smýkal. Přitom to tak nebylo - on ji ani nechtěl zmačknout, ale já nemám sílu, tak musel - a pořád se ptal, jestli to není moc - a ona že ne. A u doktora najednou pomalu že ji bije.
Já vím že se i senioři týrají, ale jestli mě obviní, až zase z ní něco vypadne, málo platný, půjde do ústavu - ne za trest, ale pro svou ochranu. Co jinýho. Tady prostě nefunguje v takových případech soc. péče, je to pořád jen úředničina - stejně jako u dětí.
Předchozí