Malou poznámku na téma lékařů. U Madly se po porodu projevil oboustraný zápal plic. (tzv. vrozený). Plodovku jsme měla úplně zkaženou, porod nastal 10 hodin po odtoku plodovky. Ve chvíli kdy mi odtekla už jsem měla za sebou 12 hodin kontrakcí. Přesto, že to trvalo tak dlouho dohodla jsem se s por. asistentkou že se pokusím porodit normálně, dr. souhlasil. Moje kamarádka rodila o týden dřív v jiné porodnici. Taky vyvolávaný porod, plodovka praskla asi 6 hodin od začátku kontrakcí a taky byla zkažená. Po další hodině kdy porod nepostupoval (jako u mě) ji doktor doporučil císařský řez právě kvůli infekci a ona souhlasila. Mimčo i ona v pořádku po porodu bez komplikací.
Její příbuzní a známí to většinou komentovali "no jo doktoři, pohodlnost, alibismus - aby se něco nestalo - to jsou celí oni kdyby počkali mohlo to jít přirozeně". U mě byla reakce přesně opačná, "jakto že tě nechali tak dlouho trápit? Kdyby už dávno udělalai císaře nemusela malá dostat ten zápal plic..."
Kdo z vás umí objektivně říct který postup byl správný? To ten doktor se musí rozhodnout. Musí nést odpovědnost.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.