Přidat odpověď
Ahojte!
Jano, vas prvni prispevek me ponekud zarazil (viz "vul" a "vonuce":o)), ale kdyz jsem to docetla do konce, zmenila jsem nazor. A taky jsem se docela pobavila:-) U nas doma funguje "kralovske deleni" (ze ktere pohadky to jen je - neni to "Treti princ"???). Tzn. ze oba mame zhruba stejne volneho casu pro sebe. Uklizime, varime, pereme, zehlime atd. oba - zalezi na tom, jak se zrovna dohodneme - jeden se stara o dite, druhy neco dela. A takhle to vyhovuje nam obema:-)
Saso, taky bych se priklanela k tomu, co tu nekdo napsal - zkusit s manzelem promluvit o tom, ktera ze dvou variant manzelky se mu libi vic:o) Umim si predstavit, jak je tezky zit s tchanovci tak blizko. Na jednu stranu je vyhoda, ze kdykoliv pomohou, na druhou stranu to muze dost negativne zasahovat do soukromi vasi rodiny (sestra meho manzela bydli o patro vys, nez jeji maminka a svagr je z toho obcas na prasky:o)). Je ale tezkej i druhej extrem, kdy mas oboje rodice daleko (viz Jana Z. nebo i my). Byt tebou, tak zkusim promluvit nejen s manzelem, ale i s tchanovcema. Aby si obe strany uvedomily, ze sice zijete "pod jednou strechou", ale mate kazda rodina svuj vlastni zivot. Co takhle usporadat rodinne sezeni s lahvi alkoholu, ve vine je pravda:o))) No, delam si srandu, ale myslim, ze by to chtelo opravdu uprimnou vymenu nazoru; i za cenu toho, ze se vsichni "pohadate". Osobni zkusenost mam takovou, ze kdyz s necim, co dela (hlavne) tchyne nesouhlasim, ale nereknu to, dopadne to hur, nez kdybych to zarazila v pocatku tim, ze si s ni promluvim. A krome toho by urcite pomohl i nazorny priklad pro manzela (je manzel jedinacek nebo nejmladsi ze sourozencu - sester? - to by docela odpovidalo jeho pristupu). LAe to by chtelo prave bez pritomnosti tchanovcu - nejezdi nekdy na dovolenou??? Proste vychmatnout okamzit, kdy by manzel nemel kam se spinavym pradlem utect...moc drzim palce!!!
Předchozí