precitala som si cely clanok o porode doma a obdivujem odvahu a presvedcenie pani johanky. ked si predstavim svoj porod , tak nikdy by som tak velmi neriskovala. o mna mi neslo a stale som myslela len aby bolo dietatko v poriadku.ked si zoberiem , ze aj ja som cakala mimino, uz niekolko dni , som mala slabe kontrakcie a od 8mes. som bola otvorena na 1,5cm.ked som dosla do nemocnice a vsetko sa spustilo tak to uz som bola otvorena na 7cm a kontrakcie boli tak ze ked jedna skoncila dalsia zacala.problem nastal ked som sa zasekla na tych siedmych cm a maly uz neskutocne tlacil na konecnik, ale nebolo kam ist. neviem si predstavit co by asi tak robila tato stastna zena......zacali slabnut ozvy srdiecka dietatka,myslim ze mu islo o zivot.skoncila som sekciou maly sa otocil priecne ked nemal kam ist a k tomu aj pupocna snura okolo krku.myslim ze toto by v domacich podmienkach asi nedopadlo dobre ze?
NIKDY BY SOM TAKTO NERISKOVALA A NIKDY BY SOM NEOHROZILA ZIVOT SVOJHO DIETATA....pani johanka ma velke stastie ze rodi bez problemov , myslim ze v minulosti bola velka umrtnost novorodencov a tak isto aj matiek , nie vsetko dokazali babice zvladnut....
zelam vsetkym mamickam aj buducim vela zdravia a stastnych dni prezitych so svojimi ratolestami, a hlavne co najmenej kompluikacii.
Předchozí