Ja si take myslim, ze toto je zalezitost dosti specificka v Cechach. Holky vyrustaly v UK a ti maji k vyvoji ditete dosti laksni pristup, resp., dokud nehori, tak se nic nedeje.
Takze, me holky nejen ze na nocnik v 10ti mesicich nechodily, ale v te dobe ani nelezly, ani se neotacely a ani nesedely. Tudiz, pod natlakem z ceske strany pribuzenstva, ktere me naprosto vystresovalo a oznamilo mi, ze me deti bez Vojtovy metody budou do smrti na invalidnim vozicku, jsem se vydala navstivit specialniho pediatra (musela jsem si ho zaplatit, jelikoz statni "sestricka" mi rekla, ze deti jsou naproso v poradku a doporuceni na pediatrii mi neda). Tak jsem nasetrila a vyrazila. Pan doktor se me nejprve zeptal, co mam za problem, pote prohledul holky a potom se me znovu zeptal, jak jsem prisla na to, ze by holky mely mit problem. Tudiz jsem mu sdelila obavy pribuzenstva a doporucene rady vzdalenych lekaru z CR (ktere moje holky nikdy nevideli, upozornuji, ale doporuceni na Vojtu by jim dali i pres telefon). No, pan doktor se na me soucitne podival se slovy, ze tento problem, je mozna muj problem, ale holky jsou naprosto v poradku a at jdu domu, a necham je svobodne rust a vyvijet se.
Holkam jsou skoro 4 roky, jsou extreme vysoke, krasne, pohyblive, tancuji, skacou, zpivaji,..... proste uplne normalni zdrave deti. I kdyz v 10ti mesicih ani nesedely (ani se neotacely) ve 14 mesicich obe chodily. Bez plinek jsou od 2 let, tak jak normalne deti byvaji (prestoze nocnik poprve videly az tesne pred druhym rokem). takze maminky, relax, kazde dite je jine a kazde potrebuje na ruzne veci ruznou dobu.
Předchozí