Myslím, že by alespoň lékaři měli mít více pochopení pro nestejně se vyvíjející děti a když matku bombarduje okolí - babičky, tetičky, sousedky - měli by to být právě oni, kdo by se měli snažit matku uklidnit. Moje matka mě měla v poměrně mladém věku, tudíž neměla žádné skušenosti. Zdála jsem se všem v okolí strašně hubená až podvyživená. Znáte to - babičky mají rády faldíčky. Tak do mě rvala potravu horem dolem a já nechtěla, hodně se natrápila. Největším stresem byla vždy prohlídka u dětské doktorky, která vždy ječela, že je nezodpovědná matka a nechá mě umřít podvýživou. Naštěstí v době největší krize onemocněla naše dětská a zastupovala ji podstatně mladší doktorka. Mé matce třesoucí se strachy a omlouvající se, že jsem zase nepřibrala podle tabulek, povídá: "maminko a chcete prasátko nebo dětátko? jednou to vaše dítě ocení, uvidíte". A matka se přestala stresovat a já dnes, možná díky tomu, nemám problémy s nadváhou, na které velmi často zadělají matky v ranném věku dítěte, protože faldíčkaté děti vypadají lépe než ty kost a kůže.
Předchozí