Nejde o to, ze niektore zeny sa upnu na svoju predstavu porodu a vsetko ine im skomplikuje porod - ide o to, ze porod je skratka nejaky biologicky dej a ked skratka moje telo potrebuje tomuto deju istym sposobom vyhoviet, tak sa darmo budem utesovat, ze to musim zvladnut aj inak... potreby su potreby! (stale viac sa stretavam s tym, ze porodnici pri "zabrzdenom" vypudzovani siahnu po kliestoch a mozno by stacilo uplne jednoducho odporucit/pomoct rodicke do inej polohy... som uprimne presvedcena, ze vela porodov by to opat "odbrzdilo").
Ked v diskusii so zdravotnikmi vyslovim svoju predstavu, ze by som chcela dat volny priebeh aj vypudzovaniu, ak pojde vsetko fyziologicky, tak dostavam otazku "A aku konkretnu polohu by ste si teda predtsavovali?" - ja odpoviem, ze nemam konkretnu predstavu, ale skratka by som si rada ulavila tak, ako mi bude prave vtedy najviac vyhovovat - mozno v klaku, mozno na boku a moznoze ma najviac "oslovi" klasicky lah na chrbte... ;-)
Nejde o to, ze nieco apriori odmietam, ide o to, ze chcem mat moznost slobodnej volby, aby som svojim konanim co najviac pomohla svojmu telu a babatku - tak ako to budem citit...
Předchozí