| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Mé předporodní peripetie - doplněno o porodní a poporodní část!

Přeji vám, aby se porod doma v Čechách po všech stránkách vydařil. Velmi se divím, že vám zkušené rodičce doktoři porod doma rozmlouvají, když mají jasný důkaz o tom, že rodit v domácích podmínkách lze (vaše dvě děti, narozené na koleji).
Je škoda, že v Čechách maminka stále ještě není zapojena do porodu jako rovnocenný partner, pouze jako pasivní účastník, který postupuje dle protokolu zavedené nemocniční procedury, bez možností něco více ovlivňovat.
Sama jsem porodila dvě děti, starší holčičku v porodnici, a loni doma chlapečka za pomoci porodní asistentky. Svůj domácí porod vnímám jako nesmírně pozitivní zážítek a jsem ráda, že jsem se pro něj rozhodla.
Porodní asistentku jsem znala už od svého prvního porodu v porodnici a určitě pro mě bylo velkou oporou, že jsem ji měla i u druhého porodu. Rovněž i dětská paní doktorka byla velmi ochotná, přijela k nám domů na kontrolu po porodu a potom pátý den odebrat krev z patičky. Rovněž mi vyjednala očkování TBC v místní porodnici. Byla jsem její první maminkou, která se rozhodla rodit doma, přesto jsem se z její strany setkala s vlídným jednáním a pochopením.
Zaručila se za nás i v porodnici, neboť zdejší doktoří, chtěli abychom si odbyli "povinných pět dní na šestinedělí ", přestože porod proběhl bez problémů a rychle a miminku se dařilo dobře.
Díky naší paní doktorce jsem nemusela nikam nastoupit a před někým se hájit, proč jsem se rozhodla pro porod doma.
Doufám, že i Vám se podaří projít peripetiemi okolo porodu doma hladce.

Držíme palce!!!!!!!!!!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.