| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

Ahoj Kamilo,naše malá se taky nevyvíjela podle tabulek.V6m seděla,7m začala chodit s drženim a v 10m sama,v 1 roce se sama oblékla a najedla,ale že rostla na horní hranici normy tak jsme museli na ultrazvuk mozku,že prý má velkou hlavu a nevím co ještě,jsme oba hodně vysoký,tak se neni divit,že malá je taky velká a je zdravá.Od mala byla podle dr. dál než její vrstevníci,ale zlobí jak čert,je hyperkinetická a hyperaktivní a prý podle dr. bývají tyto děti nadprůměrně inteligentní,ale díky tomu neposedí,zlobí,u ničeho nevydrží a lidi na ulici jak koukají co to mám za nevychovance(to je zas ta stinná stránka její).Teď ve 3 letech se sama učí z interaktivního slabikáře na pc,které docela slušně ovládá.Nechtěla bych se Tě nějak dotknout či urazit Tě ,ale my vysokoškolské vzdělání nemáme a první dcera má samí jedničky a jde na gympl a ta druhá je chytrá až moc.A po kom by byly tak chytré,já se teda za chytrou nepovažuji a ani nejsem.Určitě to tak nejde srovnávat,že někdo má vys. školu tak musí mít chytré dítě a já mám jen vyučení tak musím mít hloupé dítě.Co se vývoje týká,tak první dcera taky později začala chodit a neuměla tak dobře a tak brzo mluvit jako ta druhá.Hlavně nechci aby to vyznělo že do Tebe rýpu nebo Tě urážím to ne,nechci se nikoho dotknou,jen sem chtěla napsat co mám doma já a že každé dítko je jiné a nejde je srovnávat,jedno je takové druhé makové,nikdy sem tohle srovnávání neměla ráda ,některé je dobré v tomhle druhé zase v onom.A Vojtovu metodu jsme na doporučení neuroložky cvičili pod dohledem zkušené sestry a moc dceři pomohlo a mělo by se cvičit pod dohledem jak mi bylo řečeno,jelikož je to mačkání bodů na těle a když se neodborně mačkali jiné body na těle,tak by to mohlo ještě zhoršit stav.Jinak ve svým pokoji moc nespí a každou noc je u nás.Takže opravdu to nevede k ničemu to "srovnávání",mě když se něco nezdá na malý,tak si o tom popovídám s dr.,tak řekne co a jak a jestli máš pochybnosti zeptej se dr. za to nic nedáš.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.