Zdravím všechny,
už asi hodinu čtu všechny názory na léčbu AE. Mám dvě dcery Báru 4roky a Karolínku 3měsíce a obě mají atopický ekzém. U Báry jsem ho léčila jen u pediatra, protože je jen slabý. Má ho jen pod kolínky a na loktech. Letos se objevil i na palcích u nohou. Tak 2xročně ho má ošklivý, kortikoidy používat nemusím, stačí pořádně mazat (excipial mast s mandlovým olejem, modrá indulona, ictamo pro)a je vše dobré. Ani jí to nesvědí. U Karolínky se objevil teď nejdřív na obličeji, ale teď už to má i na bříšku, loktech a nožičkách. Bojím se, že se to bude zhoršovat, abych něco nezanedbala. Dětská doktorka se tváří tak, že mám mazat, že mi stejně nic jiného neporadí.
Proto se Vás zkušenějších chci zeptat a tímto Vás poprosit o radu:
1) Mám s oběma holčičkama navštívit kožaře a mohli byste mi něoho doporučit?, protože není nad dobrého lékaře. Né všichni si myslím tomu rozumí - nerada bych mazala kortikoidy.
2) Nebo mám prostě mazat a zkoušet masti dle vašich rad a pozoprovat, co nám bude vyhovovat. Prostě držet ekzém pod kontrolou a když je vše v normě zůstat u domácí léčby, protože lékaři mi stejně vlastně nic víc nepomohou?
3) No a pak se chci zeptat na alergologické testy, jestli je podstoupit nebo ne? Pochopila jsem, že AE e vždy reakce na něco? Nejčastěji na jídlo? Takže bych měla začít držet nějakou dietu, když Káju kojím?
Budu moc ráda za jakoukoliv odpověď, protože mi na tom, aby se holky netrápily moc záleží.
Děkuji Tereza
Předchozí