I naše rodina letos prožila díky poště docela horké chvilky. Jistě jste slyšeli o vymoženosti pouze s jedním kolem přijímacího řízení na střední školy. Námi řádně vyplněná přihláška byla odevzdána ve škole, včas a doporučeně odeslána základní školou na dcerou vybranou střední školu. Nenásledovalo však nic. Čekáme, čekáme, pozvánka k přijímacímu řízení nikde. Naštěstí jsem si nezapomněla ohlídat termín a včas jsem na vybranou střední školu zavolala. Přihláška pochopitelně nikde. Musela jsem si vzít dovolenou, vyběhat novou přihlášku včetně potvrzení od lékaře a dovezla jsem jí osobně na dcerou vybranou školu. Děkuji ředitelství školy, že naší, byť námi nezaviněnou situaci pochopili a přihlášku přijali, byť bylo po termínu. Co naplat, že se po čase pošta omluvila, a ztrátu přiznala. Kdybych vše včas sama neohlídala, měla dcera smůlu a při letošním jednom kole přijímacího řízení dvoujnásobnou. Vše nakonec dobře dopadlo, dcera byla přijata, tak na to vzpomínáme pouze jako na nepříjemné ponaučení do budoucna.
Předchozí