Zkoušela jsem umístit 2x příspěvek, ale zatím neúspěšně, tak snad do třetice. Nebudu konfrontační, ale pokud si nechcete kazit juchací náladu, tak to nečtěte. K terminologii se vyjadřovat nebudu - souhlasím s Helenou. Feministka jsem, dveře ať mě klidně pánové přidržují, ale bylo by fajn, kdyby mě pánové také pouštěli s dětma a miminem na břiše v tramvaji a nemusely to za ně činit sedmdesátileté babičky. Ze zkušenosti vím, že raději přidržují dvěře. Jinak ovšem nevidím souvislost s feminizmem a dveřma.
Geny: Věřím, že to brácha nemyslel rasisticky, že to jen tak napsal, protože se to tak říká. Jenomže podle teorie "špatného žáka" /příjde do školy, má špatné známky, začne se snažit, ale je už zapsán jako lajdák a špatá pověst se s ním veze, tak rezignuje/ se na lidech velmi podepisuje, jak k nim přistupujeme. Máte děti v adopci, na návštěvě, na táboře. Jedno z nich je Rom nebo má "romské geny". Ztratí se peněženka. Co uděláte? Začnete přemýšlet o genech, dítě to cítí a jak mu asi je? Nebo nezačnete, protože třeba tušíte, že to byl někdo jiný, ale dítě už o genech hodně slyšelo /třeba ve škole, v televizi, nebo to šeptala babička tetě/ a je zaděláno na další pocit méněcennosti. Proto je potřeba být na některé věci opatrný i když se zdá, že jde o slovíčkaření.
A na závěr by mě brácho zajímalo, co se tedy podle vás dědí geneticky? Že jsem radikální feministka už jsme se dohodli, tak teď mi prosím odpovězte, pokud jste to ovšem dočtl až sem.
Předchozí