Tento článek je vystižný.I když jsem nikdy neměla až takové problémy s kojením. Starší syn od narození krasně pil a příbíral bez problému,nezanala jsem nalitá prsa k prasknutí apod. Narozením druhého syna se vše změnilo i když jsem tzv. zkušená matka (staršího kojím doteď )nic mi to nebylo platné.Mladší se špatně přisával,málo toho vypil a hodně plakal. Prodělala jsem 3 záněty a podařilo se mi z nich vyléčit bez léku. A to jen díky staršímu. Fungoval jako kvalitní odsávačka.Takže nebýt jeho asi bych už nekojila. První týdny s mladším totiž byly hrozné,jen plakal a plakal. Přibíral normalně spíše nadprůměrně,ale trápiliho větry. S čímž jsem zkušenosti něměla, protože u staršího jsem to nezažila.
Chtěla bych řící, že je nejdůležitější aby si žena věřila a ono to půjde samo. Nějak zvlášť se na to nesoustředit,opravdu funguje princip poptávky a nabídky.A když to opravdu nejde tak se nic neděje,jsou přeci dost kvalitní mléka.Pro dítě je přeci nejdůležitější, aby jeho mamka byla v pohodě a měla ho ráda.
Předchozí