| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kojení je někdy dřina

U nás to bylo tak. Když se narodila mladší dcera, bylo samozřejmé, že jsem začala kojit a plně. Ovšem přírůstky váhy byly malé. Některé období velmi malé, za měsíc necelých 300 g... Holčička ale neplakala, byla velmi spokojená, usměvavá, nicméně podle grafů podvyživená. Pravdou je, že doktor na poradně by se ani sám nad nízkou váhou nepozastavil (prohlásl, že malá prospívá dobře), pokud bych se ho sama nezeptala, co o nízké váze (podle grafů) soudí. Trochu znervózněl a sám nevěděl, protože nic nenasvědčovalo, že dcera má málo jídla. Byla spokojená a vývojově byla na tom dobře...měla dost mokrých plen denně, častou stoličku. Nakonc řekl, že asi nezbyde, než ji přikrmit, aby se dostala "do grafu" . To jsem odmítla. Okolí mě však vůbec nepodporovalo. Všem se dcera zdála "nějaká maličká a drobná" - a já se stala tvrdohlavou macechou. Řekla jsem si tedy, že zvýšíme kojení, aby dcera pila více, konzultovala jsem vše s laktační poradkyní, která poradila kojit častěji a snažit se dceři nabídnout jedno prso opakovaně, aby se dostala k výživnějšímu zadnímu mléku, pročetla jsem spoustu rad na kojení a skoro celou poradnu na Rodině o kojení :-), zapisovala jsem režim dne - každé kojení, každou výměnu pleny, každou stolici... den byl skoro celý věnován kojení a kojení. Musím říci, že dcera začala být neklidná, v noci se budila mnohem častěji než dříve... mnažel na to reagoval, že si zase chci prosadit svou a že ji trápím, ať jí dám umělé mléko. Moje maminka vyhrožovala, že dcera nebude dobře vyvinutá... no dost hrůza. Těžko zůstat v takové situaci klidná a neklid se pak přenese i na mimčo samozřejmě. Ovšem zlepšení nastalo. Týdenní přírustek byl v průměru na 170 g, což bylo rapidní zlepšení. Dcera se "dostala do grafu". Mě to však stálo moc sil. Nemám jenom jedno dítě. Nemohu se jen věnovat kojení. Mám ještě starší dceru, musím fungovat v domácnosti aspoň trochu a také ještě navíc částečně se věnovat vlastní firmě. Hodně sil ubírá i ten boj proti všem, kteří se pozastavují nad tím, že chci kojit. Takže poté, co se při posledním vážení ve 4 a půl měsících přírustek zase dostal jen asi na 100 g týdně, koupila jsem Nutrilon a večer přidávám jednu lahvičku k běžnému kojení. Dcera vypije asi 60-80 ml. Jinak po zbytek dne a noci stále kojím. Přírustek váhy se zase zvýšil. A já jsem si oddychla od toho věčného tlaku. A můžu říct, že jsem docela i v klidu, protože kojit nehodlám přestat ještě dlouho a jedna lahvička umělého mléka mi nějak nevadí :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.