| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kojení je někdy dřina

Okolo kojení se dělá strašná věda. Je to jen na škodu věci. Stačí jen poprvé vědět základní věci a když není jiný problém, jde to tak nějak přirozeně. O technice kojení už vycházejí knihy - to je pro mě neuvěřitelné. Když jsem porodila své třetí dítě, tak jsem řekla, ať mě nechají, že kojit chci a budu si kojit podle svého. Naštěstí mě nechali. Taky to nebylo jednoduché. Malý strašně hubnul, stále blinkal a pít rozhodně nechtěl. Co chtěl, jen spát. Řekli, že není jiná možnost, než mu dát sondu, prý kvůli dehydrataci. Chtěla jsem mluvit s dětskou primářkou. Důkladně a dopodrobna mi vysvětlila problém a rizika - nalokal se prý plodové vody. Dohodli jsme se. Dala mi noc na to, aby začal pít. I když vůbec nechtěl, doufala jsem, že až ucítí mléko, bude pít. Co vypil, okamžitě vyblinkal. Pořád usínal. Stále jsem ho budila. Byla jsem přesvědčená, že když se žaludek vyčistí, tak mu bude líp a pít bude. Připadalo mi, že to je rozhodně citlivější, než sondou.
Ráno, když přišla primářka, už dokázal něco vypít a i se občas nepoblinkat. Byla jsem šťastná, sonda nebyla nutná. Kdybych se ale nazajímala, sondě by se nevyhnul. Připadalo mi, že to pro lékaře bylo takové jistější řešení.
Protože mé děti byly vždy velké a těžké, kojila jsem nejraději v leže. Jednou v noci /v porodnici/ jsem tak nějak cítila, že se na mě někdo dívá. Otevřela jsem oči a nade mnou stály sestry a lékaři. Vyděsila jsem se, co se děje, protože jich tam bylo tak 8. Prý nic, mám pokračovat, jen se chtěli podívat, jak kojím. Že prý mám kojící polohy, které ještě neviděli.
Že prý za tu chvíli jsem vystřídala 2, aniž bych musela s dítětem hnout a stačila jsem přitom vystřídat prsy.
A kde tedy jsou ty návody, protože já si nijak originálně nepřipadám. Jen jsem kojila tak, jak nám to vyhovovalo - hlavně bez pouček.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.