Opravdu je obdivuhodné,když žena je přesvědčená, že je schopna kojit i přes veškeré potíže.
Mě se letos narodila dcerka, v porodnici probíhalo všechno celkem normálně, kojila jsem s velkou dřinou, díky strašně nalitým prsou jsme na tom pracovali třeba i 3 hodiny než sme si na sebe nějak zvikly. Doma to bylo lepší. Ze začátku mi pěkně přibírala, ale od 1,5 měsíce jsem začala mít problém s jedním prsem, strašně málo se nalévalo a malá mi u něho hodně a často plakala, vyžadovala si to druhé. Pořád jsem zkoušela z toho špatného prsa odstříkávat, žmoulat ho, masírovat, ale bez úspechu. Nalilo se mi a to ještě pouze malinko přes noc.Když jsem nakojila pouze z toho dobrého. už přes dva měsíce kojím pouze z jednoho prsa, ale stále kojím. Sice moc nepřibíráme, ale malá je spokojená a podvyživená nevypadá, krásně nás odvděčí nádherným úsměvem. Moje paní doktorka taky říkala, že to je málo, jestli je neklidná apod. že bych měla přikrmovat, že z jednoho prsa jí to nemůže stači. Ale omyl, stále kojím, malá je v pořádku a dokud nebudu mít důvod přikrmovat, tak mě nic nerozhodí. Nejdůležitější je že dítě něco přibere a vyroste, protože váha není jen ta jedna nejdůležitější věc ke spokojenosti dítěte. Takže všem, které mají potíže, vydržte, dá se vše zvládnout.
Předchozí