s kojením jsem problémy neměla, obě holčičky byly plně kojené do půl roka, pak postupně příkrmy. Myslím, že základ všeho je SPOKOJENÁ maminka. Spoustu maminek je velmi nrvózních, aby to zvládly jako v časopisech (aby ne, když vlastná zkušenost nemají) a dělají všechno možné a nemožné. Každá maminka mi měla kojit podle svých možností a ne podle toho, že si to někde přečetla apod. To je to samé, ajko mít dítě, protože někdo také má a né, protože ho chci. Obě holčičky papaly několik minut, přibývaly buď normáně nebo i víc. Pak jsem četla, že dítě se má kojit dle potřeb a zavolala na linku kojení, že to dělám špatně. Velmi mě překvapilo, co jsem se dozvěděla: dítě se má kojit i nepřetržitě, je jedno, jestli se míchá strávené a nestrávené mléko, plně kojené dítě nemá mít žádný řád, jen vyhovět jeho potřebám a kojit až do 6 let..řekla jsem, že nesouhlasím ani s jedním a položila telefon. každé dítě je individuální, ale žít bez jakéhokoli řádu..rozhodně souhlasím s ostatními dopisy, že cesta zpět je těžká.
Předchozí