Milá Jano,
asi před 7 lety jsem jako studentka odpověděla na podobný inzerát. K mému překvapení jsem dostala úplně stejnou odpověď jako Vy. Mou "prací" mělo být množení a rozesílání letáků pro firmu BESSY. Podvod z celého dopisu byl docela dobře rozpoznatelný, takže jsem již na nic podobného nereagovala. Ale proč píši. Asi za půl roku mi přišlo předvolání na policii. Vůbec jsem nevěděla o co se jedná a navíc ve městě, kde jsem studovala, a které bylo hodně vzdálené od mého domova jsem bydlela skutečně krátce. Celá tato nabídka práce, možná to zní nevěřícně, prostě skončila na policii a u místního soudu. Šlo o to, že kdosi, člověka, který tuto práci nabízel, jednoduše obžaloval z podvodu. A mé jméno jako i tuším ostatních asi 3000 lidí figurovalo na seznamu osob, které mu odpověděli a většina i poslala peníze. Byla jsem tedy vyslechnuta jako poškozená osoba. Celý tento případ se táhnul několik let, protože asi ještě za tři roky mě opět vyslýchali, to už bylo u policie v mém domovském městě. Panu XY hrozily až 3 roky za tento nevinně znějící inzerát. Upřímně, zaslouží si je a doufám že se tak skutečně stalo!
A tak mě opět šokuje, že čert nikdy nespí a úplně stejná nabídka práce žije a koluje nesmrtelně dál...
Předchozí