| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kojení je někdy dřina

Jenže on je rozdíl, jestli se v příručce Laktační ligy napíše, že kojení je to "nejlepší, co může matka v oblasti výživy dítěti poskytnout" (což je pravda, ale takto to tam psáno není), nebo jestli je to "to nejdůležitější, co může matka svému dítěti dát" - takto to tam je. Marno tvrdit, že si myslím, že to nejdůležitější je moje láska a péče, nikoli mateřské mléko. Další perla z příručky laktační ligy: "každá žena může kojit" (PA na kursu k tomu ještě doplnila "leda že by neměla prsa"). Což naznačuje, že žena, která nekojí a prsa má, tak nečiní pouze z pohodlnosti a marnivosti.

Vysvětlovala jsem laktační poradkyni u své pediatričky, že jsem kojila každou hodinu i častěji, že jsem dodržovala veškerou životosprávu, až mi z toho hrabalo, že jsem kojila i přesto, že mi dítě díky sání nasucho téměř utrhlo bradavku a já plakala bolestí při každém přiložení... a přesto mléko nebylo a nespustilo se. Všechno marno, koukala na mě pochybovačným zrakem a pronášela perly typu "a jste si jistá, že jste se opravdu snažila dost?" "neměla jste špatnou techniku?" :-(((

Můžu ti říci, že za svou osobu bych si z toho, že krmím dítě z flašky, houby dělala. Ale tato ideová masáž, kterou jsem ze všech stran zažila, ta mě dorazila. Jak tu někdo, možná na jiné diskusi, podotkl, tady v Čechách je všechno ode zdi ke zdi. Místo aby se pokojně a tolerantně řeklo - no, někdo prostě kojit nemůže a pak jsou tu ty a ty alternativy, jede se pořád "kojte, kojte, kojte, kdo nekojí, je krkavčí máma". :-( Víš, co mi třeba dalo práce zjistit si, jaké jsou vůbec dneska možnosti ohledně umělé výživy, jaké koupit lahvičky, jak sterilizovat, jaké mléko je nejvhodnější, že vůbec existují nějaká hypoalergenní mléka? Na českém internetu v tomto směru informace veškeré nulové. Jako by nekojící matky neexistovaly, jako by to byla hanba nekojit a tak se o tom radši nebude psát. Nechci, aby to vyznělo jako reklama, ale jsem velice vděčná firmě Avent, že mi jejich oddělení péče o zákazníky poskytlo dokonce osobní pomoc. Díky jejich odsávačce jsem mohla dávat dítěti aspoň jednu dávku mateřského mléka denně ještě měsíc po ukončení kojení.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.