Brawen,
ja si prave myslim, ze laktacni liga s tim heslem "kazda zena muze kojit" ztraci velkou duveryhodost u mnoha lidi. Protoze a) neni pravda ze 100% zen muze kojit b) neberou ohled, jestli je to pro dite zdrave c) neberou ohled jestli je to pro matku zdrave
Priklay ze zivota:
Jedna moje kamaradka pod heslem, kazda matka muze kojit a je to to nejlepsi ,co mohu svemu diteti dat kojila, i za cenu toho, ze mela permanentne masticidy a temer permanentne antibiotika. Kojila velmi dobre, temer do 3 let jeho zivota. Vysledek. Jeji chlapec skoncil ve 4 letech uplne bez zubu, antibiotika mu je proste sezrala. Musel jit na operaci, kde mu pod narkozou nejakum zpusobem zpevnovali a dratovali pusinku, aby udrzely dasne tam kde maji byt, dokud mu nenarostou druhe zuby. Nehlede na to, nez mu narostlym, tak byl asi 3 roky na kasickach, spatne mluvil (sislal) no a dokazete si predstavit, co s tim mel za problemy ve skole. Kde byla laktacni liga, ktera by rekla a maminko DOST?!
Priklad druhy:
Jedna moje znama kojila, za kazdou cenu. Dite velmi brzo zacalo ukazovat nasledky nedostatku zeleza. Bylo ji doporuceno prejit alespon castecne na umele mliko, ve kterem je zelezo pridano - neudelala, dite skoncilo v nemocnici, malem ji umrelo.
Pripad treti ja:(uz jsem to tu jednou psala)
Jedno dvojce proste nesaje. A nesaje , a nesaje (upozornuji, ze ne neschopnosti maminky; prvni dvojce salo jako dive). Maminka konci po druhem zanetu doma sama, v horeckach takovych, ze si nemuze dojit ani na zachod, natoz k telefonu. Deti obe breci hlady, maminka v horeckach a bolestech neni schopna jim dat najist? Co by mi asi tak laktacni liga doporucila? Moje sestra, ktera nastesti za mnou prisla, okamzite vystartovala koupit lahve a mliko a se slovy, ze jsem uplna "krava" dala detem najist, a me zavolala doktora (dobre to dopadlo pro vsechny. Druhe dvojce ke konecne najedlo. Prvni dvojce si mlaskalo jako driv a bylo mu uplne jedno, co pije, hlavne ze se naji, maminka se uzdravila)
Obecne zname pripady:
Matky kuracky kojit mmohou, ale snad by radsi kojit ani nemely.
Matky alkoholicky take kojit mohou, ale ....
A co matky na drogach...take kojit mohou.
Předchozí