| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kojení je někdy dřina

Kojení je sice pro dítě a koneckonců i matku nejlepší, ale někdy se stane, že ač děláte všechno možné, dodržujete správný postup, přiložíte dítě kdykoli potřebuje, dudlíčky nedáváte, nepodáváte jiné tekutiny, dodržujete svůj vlastní pitný režim, pijete různé čaje na podporu laktace a já nevím co všechno ještě, tak se prostě nezadaří. Dcerku jsem plně kojila necelých 6 týdnů, pak začala hubnout a po dalších 3 týdnech jsem byla nucena nasadit příkrm. Dále jsem kojila do jejího půl roku před každým krmením z lahve v bláhové naději, že se rozkojím, samozřejmě marně. Syn byl kojený 2,5 roku a mléka jsem měla tolik, že když se napil z jednoho prsu a usnul, tak jsem další 2 hodiny do dalšího krmení napadala na jednu stranu :-).
Ale proč to píšu? U dcerky jsem strašně trpěla tím, že jsem špatná matka, když nejsem schopna uživit své dítě sama, obzvlášť když jsem všude slyšela, že každá matka je toho schopna, jen se musí správně snažit, že příkrmy jsou mnohdy dávány zbytečně atd. Možná bych měla těm odborníkům z linky pro kojení za zlé (čímž rozhodně něchci zpochybňovat jejich kvality, to ani náhodou), že někdy v maminkách, které kojit opravdu nemohou, vzbuzují určitý pocit viny a vlastní neschopnosti, obzvlášť když je to v prvních dnech a týdnech po porodu, kdy jsme všechny značně rozhozené. Já se celé 1.těhotenství se těšila, že vše bude krásné a bezproblémové, ale realita se pak ukázala být sice krásná, ale rozhodně ne bezproblémová. Ale teď vím, že jsem nebyla o nic horší než ty ostatní a dnes lituju jen toho, že jsem se snad někdy až posedle zaměřovala na kojení a zbytečně tím stresovala sebe i rodinu, byť mi to nikdo nevyčetl. Když jsem čekala druhé dítě, byla jsem zčásti smířená s tím, že to možná nepůjde a ono to zrovna šlo, a snadno. Spousta z naší generace vyrostla na umělé výživě a taky jsme přežili. Takže moje rada pro Vás, které jste zoufalé z toho, že se kojení nedaří: když to nejde, tak to prostě nejde a vezměte to tak, jak to je.Umělá výživa taky není tak špatná a to,že své dítě nemůžete kojit, přeci neznamená, že ho nemilujete! Má to i výhodu - může Vás zastoupit tatínek, což mnohdy rád udělá, kolikrát i v noci. A pozorovat ho, jak drží v náručí vaše maličké a krmí ho z lahvičky, je taky krásné...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.