Ahoj,chtěla bych poděkovat za článek i názory ostatních,jen škoda,že jsem si to nepřečetla už dřív.
Já sama jsem se nechala přesvědčit lékařkou, že musím přikrmovat dceru umělou výživou,neboť během týdne po odchodu z porodnice ubyla na hmotnosti.Jelikož je to mé první dítě, tudíž jsem bez zkušeností,navíc i na telefonu do porodnice mi potvrdili názor mé lékařky,začala jsem dceru přikrmovat, nejdříve lžičkou,asi od měsíce pak z lahvičky.Na dvou měsících dcera přibývala asi 200-250g/týden a začala hodně ublinkávat.doktor v nemocnici radil přestat s příkrmem.zkusily jsme to dva dny a dcera stále brečela a byla neklidná(kojila jsem po 1,5-2h).Vrátila jsem se tedy ke dvěma dokrmům denně a je to lepší.Taky bych radši jen kojila,ale na druhou stranu je pro mě lepší spokojené dítě než stále brečící uzlíček.
Dcera si už asi zvykla, takže pije z prsu i z lahvičky bez problémů.Je fakt, že měla a stále trochu má rozhozenou stolici, asi z toho dvojího mléka.
Jinak co se týče různých knížek a poraden, moje zkušenost je podobná,jako u některých z vás.taky všude jen píší, že nejlepší je kojit a o problémech s kojením, kde nic tu nic.
Ani v porodnici to nebyla žádná sláva, dcera se při porodu napila plodové vody a první dva dny odmítala pít, tudíž jsem nekojila a nikdo mi ani neporadil ani neřekl, jestli mám odsávat nebo jinak stimulovat tvorbu mléka v prsou.
No, přeji všem hodně štěstí a ještě jednou díky, aspoň člověk ví, že s tím není sám.
Předchozí