| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak vybrat kočárek?

K článku přidám pár mých zkušeností

1)Poučka, že do města jsou lepší malá kolečka, podle mě neplatí (a je to jen všude citovaná poučka ...) - měla jsem možnost vyzkoušet si manévrování s golfovými holemi v Praze a nic moc :(, oproti tomu s mým kočárkem je to v pohodě ...

2) Velikost košíku - můj kočár má košík docela malý a ne zcela ideálně přístupný, ale věděla jsem to už v době nákupu kočárku a pro mě to není zásadní ... podle mě kočárek nemá být "malý stěhovák", ale má to být hlavně vozítko pro naše nejmenší, takže důležitý je jejich komfort ... na nákupy, když už nějaké dělám (a teď na chalupě je dělám - nejbližší obchod je tak dva kilometry), používám batoh, košík v kočárku je jen na výbavu mého dítěte a moje pití ...

3) váha - velice důležité kritérium - i s mým 10 kilovým synem kočár vynesu sama do druhého patra, a to fakt nejsem rambo ...

4) když trojkolku, tak s otočným kolem - podle mě je trojkolka bez otočného kolečka pouze designovou záležitostí, s otočným kolečkem jste v úplně jiné "dimenzi" ovládání kočárku ... když si mé kamarádky chtějí můj kočár vyzkoušet, jsem to já, kdo jim tu jejich čtyřkolku co nejrychleji cpe zpátky, ony si většinou docela lebedí, že to ovládání je pohoda ...

5) velikost korbičky - myslela jsem si, že se to s tou panikou, že velikost korbičky je důležitá, přehání, že přeci výrobci vědí, jak velké děti jsou ... nevědí :( náš kočárek je sice v pohodě, ale u několika jiných maminek stejně starých dětí jsem viděla, že se jim tam mimčo fakt nevejde :(

6) přehazovací rukojeť a stín - podle mě je to zbytečnost, důležitá je konstrukce "zastiňovacích" prvků ... u hlubokého kočárku rozdíly moc nejsou, ale u sporťáků dost velké ... my, namísto boudičky ke sporťáku, používám origoš pláštěnku ... na malého sluníčko skoro nesvítí, přitom je to, pokud není rozdělaná pláštěnka, docela dobrá boudička (bugatka), která zastíní a zároveň je hodně! vzdušná ...

7) brzdy - jsem moc ráda za brzdu na rukojeti (navíc máme i nožní brzdu), na přibržďování z kopce je to ideální ...

8) napojení autosedačky - super věc, u nás velice využívaná, škoda, že to nejde i u větších autosedaček :(

9) skladnost kočárku - pokud hodně cestujete autem, vyzkoušejte, jak se kočár vejde právě k vám do auta a jak se skládá ... kočár skládám do auta v průměru nejméně jednou denně a snadnost skládání a skladnost fakt je důležitá

10) cena - náš kočárek (korbička, sporťák, autosedačka) stál cca 22 tisíc, ani na moment jsem té investice nelitovala, ale ... neprosazuju, že jedině drahý kočárek je dobrý kočárek, ale je dobré si před koupí pořádně zvážit, co od kočárku fakt očekávám ...
bohužel mám kolem sebe hodně známých, kteří koupili levnou (nebo levnější) x-kombinaci a následně kupovali sporťák případně golfky (již mnohem kvalitnější ...) Já zatím o golfkách neuvažuju, můj sporťák je lehký a skladný, tak proč ...
Takže podle mě se cena u většiny lidí k těm 20 tisícům dost často vyšplhá taky (pokud nekupují kočárky a autosedačky starší nebo je nemají půjčené) ... takže bych nešetřila za každou cenu, ale na druhou stranu - bydlet jen tady na chalupě, tak takový kočár, jaký mám, nepotřebuji vůbec a nedocenila bych ho ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.