Taky mě příspěvek Libika nenadchl, není zrovna tolerantní ani přátelský, dokonce ani ne vtipný, aspoň podle mě. Myslím, že tu nikdo nikoho nenutí rodit doma, a ty argumenty proč doma rodit tu píšou ty z nás, které to absolvovaly a chtějí se podělit o to, co je k tomu vedlo.
Já jsem rodila dvakrát v porodnici, poprvé to ušlo, podruhé skutečný horror, a to zejména díky chování personálu. Taky mi vadí, když mi někdo diriguje co mám dělat a ví všechno líp a já jsem tam jako na vojně, tedy ve smyslu že mám jen držet ústa a krok.
Od prvního porodu, kdy bych tleskala Libikovi, přes ten druhý jsem o celé věci hodně přemýšlela, a naprosto změnila svůj názor. Teď čekám třetí dítě, a i když doma rodit neplánuju, nemám na to podmínky, ráda bych našla nějakou porodnici kde by se dalo rodit přirozeně v tom smyslu, že nikdo nebude zasahovat zbytečně do tak přirozené věci, kde mě nebudou tlačit do věcí, které nechci atd. Nadchla mě kniha Znovunalezený porod, a zajímalo by mě, jestli v nějaké porodnici v Jihomoravském kraji (bohužel do Vrchlabí to mám opravdu z ruky) se dá rodit s takovým respektem k rodičce, jejím pocitům a k přírodě vůbec.
Co se týká představ některých mamin, že porod v porodnici vám zaručí zdravé dítě, bohužel při mém druhém porodu mohlo všechno probíhat naprosto bez komplikací, nebýt toho, že mi doktoři do průběhu porodu nevhodně zasahovali medikamenty i jinak, což mi potvrdil známý porodník (jsem z lékařské rodiny) s tím, že takto se bohužel v praxi často děje.
Předchozí