..me taky,a ani nejake nazor ,,odborniku" ze moje 2lete dite ma jeste plinky me nijak nerozhodi.
Kazde dite je jine.Muj starsi syn mel plenky pouze do 18mesicu,na noc jen do 20mesicu.Tenkrat byly jen hadrove...
Muj 2lety prcek delal takove hystericke sceny, kdyz videl nocnik, ze jsem nemela nervy a ani silu ho nutit.A ejhle, prehoupl se 2rok...a malej si sam zacal nosit nocnik, je mu 25mesicu, a uz ma plenku jen na noc.Coz behem necelych 3tydnu , co si zacal rikat je uspech a ani ty plenky na noc nebudu nejak lamat pres koleno.Proste jednoho dne to prijde a bude.
A nedovedu si ja osobne predstavit, ze bych pri nasem hektickem zivote mezi stehovanim, bydlenim v zahranici, neustalym jezdenim autem a to nekolikasetkilometrove trasy tydne, zivotem s pubertakem, vozenim na konicky, sporty a krouzky pozorovala , kdy me male dite chce kadit nebo curat a zastavovala v kolone treba na dalnici, protoze chlapecek chce kadit.Opravdu nerealne.....
Taky uprimne, jaky to ma smysl......mezi nama devcatama, jestli zase nejaka super matka nenavstivila nekterou z rozvojovych zemi, Africky kmen nebo Indiany v pralese a nenadchla se pro neco, co v nasi uspechane hekticke Evrope zas tak realne neni...dnes rano jsem to rikala nasi detske lekarce a klatila se smichy.Pry tu studii cetla, i na nejakem seminari byla, ale s ostatnima lekarkama se shodly, ze v nasich podminkach je to pomerne usmevne:-))
Proste pro me je to nerealne a vubec se nad tim nepozastavuji.A nemyslim si, ze bych se svyma detima nebyla v kontaktu, nebyly mi blizke.Mazleni, hlazeni, povidani, spolecne hry, cestovani, venovani se jim jsou na dennim poradku, prakticky co je batole vzhuru a co pubos prijde domu ze skoly.....myslim, ze vztah mezi matkou a ditetem neni jen o poznani, kdy bude kadit a curat, ale uplne nekde jinde.
Takze i me opet neco rozesmalo, a mam pocit , ze tady na Rodine je posledni dobou tech usmevnych clanku a ptakovin tolik, ze uz nebudu potrebovat ani TV, protoze tam stejne nic neni.
Předchozí