| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Stravování těhotných

Reaguji na diskusi o plesnivých sýrech. Sama jsem též dostala informaci, že bych v těhu neměla jíst plesnive sýry. Ale nezdála se mi informace, že mléko na výrobu těchto sýru neprochází pasterizací. A tak jsem nelenila, zaserfovala a napsala do mlékarny v Přibyslavy kde dost plesnivých sýrů vyrábí a bylo my odpovězeno, že se nemám obávat, všechno mléko které spracovávají prochazí pasterizací.
Nepasterizované sýry, vyrábí ve Francii a musí být označeny. Přikladám odpověď z přibyslavské mlékárny:

Dobrý den,
jsme potěšeni, že jste si oblíbila právě naše výrobky a pevně doufám, že nám zachováte svou přízeň.
Veškeré syrové mléko svážené do mlékáren musí projít základním ošetřením a to obsahuje mimo jiné tzv. pasteraci což je tepelné ošetření mléka (záhřev na takovou teplotu při které se dosáhne zničení vegetativní formy mikroorganismů). Mléko pro výrobu našich sýrů se z technologických důvodů tepelně ošetřuje dvakrát. Naše legislativa povoluje za velmi přísných podmínek výrobu sýrů ze syrového mléka, ale pokud je mi známo, tak v naší republice se takový sýr nevyrábí. Jedná se o speciality zatím zahraniční výroby (např. Francie) a tyto sýry mají na obale informaci, že jsou vyrobené ze syrového mléka ("au lait cru") a přirozeně musí splňovat přísné normy.
Podle vyhlášky o mikrobiologických požadavcích na potraviny č.132/2004 se plísňové sýry řadí do skupiny polotvrdých sýrů. Pro tuto skupinu jsou jako rizikové mikroorganismy stanoveny tyto: Escherichia coli a skupina koagulázopozitivních stafylokoků (jsou zde stanoveny nejvyšší přípustné hodnoty těchto baktérií a pokud jich sýr obsahuje vyšší počet než je tato hodnota nesmí být uvolněn do prodeje); výskyt těchto baktérií je u nás velmi pečlivě sledován a naše sýry je neobsahují. Výskyt ostatních patogenních baktérií (včetně Listérií) se nepředpokládá, protože je povinnost mléko pro výrobu sýrů tepelně ošetřovat (kromě možnosti dělat sýry ze syrového mléka - viz výše). Nicméně děláme pravidelně rozbory našich výrobků i na ostatní patogenní mikroorganismy (včetně Listérií) pro naši vlastní kontrolu a tyto rozbory sýrů jsou vždy negativní.
Doufám, že jsem dostatečně odpověděla na Váš dotaz a pokud máte další otázky neváhejte nás kontaktovat!
S pozdravem,

Šárka BEZDĚKOVÁ

___________________________
PRIBINA s.r.o., Přibyslav
Výzkum & vývoj
e-mail: sarka.bezdekova@pribina.com
tel.: (+420) 569 493 454
fax: (+420) 569 482 588

Inactive hide details for Jana CAKLOVA/PRI/SOPARINDJana CAKLOVA/PRI/SOPARIND


----- Postoupil do Jana CAKLOVA/PRI/SOPARIND dne 02.09.2005 07:54 -----

www@pribina.cz

01.09.2005 13:26



Komu

info@pribina.cz

Kopie


Předmět

=?iso-8859-2?Q?Email z webov=E9ho formul=E1?

Kačka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.