Odsunout predsudky je vyborna rada:-) Pokud mame ovsem takove dite, jako mam ja, tak musim
1. koupit prasek, ktery diteti nevadi na pokozku (coz uz najit je problem)
2. veskere pradlo pro dite, cili i plenky machat 2x, takze mi vzroste spotreba vody (je to ekologicke?), navic tam musim pridavat ocet, takze mam jeste spotrebu octa :-)
3. veskere pradlo, cili i plenky zehlit z obou stran, coz opravdu ekologicke neni.
Uz jsem tu psala mnohokrat, ale pro Tebe Halusko to napisu jeste jednou:
Jak jsem v prvnim roce zivota me dcery zehlila:
A. vecer jsem ukojila dceru do spanku v loznici, zapnula vysilacky
B. manzel byl v detskem pokoji se synem, cetl mu, delali logopedii atp.
C. vyndala jsem v kuchyni zehlici prkno, zapla zehlicku, zacala zehlit
D. ve vysilacce slysim, jak se dcera drbe, rychle odkladam zapnutou zehlicku a bezim drzet dceru za ruce, aby se nemohla skrabat, dcera se uklidni
E. vracim se k zehleni plen. Vyzehlim 2 pleny a dcera tentokrat rovnou rve a samozrejme se drbe. Chytnuti za rucicky nepomaha, dcera je uplne vzbuzena, musim se vysvlect a davam dceri prso. Po 10 minutach dcera se dcera uklidni, prso opatrne nahrazuji dudlikem. Jdu k zapnute zehlicce.
F. Manzel vyleza z detskyho a divi se, ze mam vyzehlene uz 3 veci :-) a patra po vyzehlene kosili na druhy den :-)
G. Zacinam zehlit kosili, syn vylejzla, ze mu v pokoji neco ŠPLOUCHLO :-)), jdu to s nim resit, byly to rybicky, ze :-) Manzel se mezi tim chytnul zehlicky a dozehlil si rukav.
H. Prichazim z kontroly rybicek, zacinam opet zehlit pleny, manzel psychicky nevydrzi, jde se divat na bednu :-) a v tom se zacne opet drbat. Bezim k ni, opet ji uspavam kojenim. Manzel mne jde zkontrolovat, pomalu ji davam dudlik, manzel si prebere dcerky ruce do svych (to aby se neskrabala).
CH. Zehlim. Prichazi manzel, kteremu se podarilo odejit od spici
dcery, z oci mu jdou blesky a kdyby mohl, tak by na mne jecel :-) Ale jecet nemuze, boji se, ze se dcera zase vzbudi. Tak mi alespon nastvane septa : TAK ZEJTRA UZ KONECNE ZAVOLAS TE PANI Z INZERATU A DOMLUVIS SI S NI KDY NAM PRIJDE VYZEHLIT!
Pani na zehleni tu mame dosud, stala se pritelem rodiny. Presto, ze pleny mel uz kdo zehlit, zustala jsem kvuli prasku, octu a spotrebe vody u Pemprsek.
Předchozí