Konečně k věci, už jsem chtěla jít z této diskuze pryč, ale Verča mě přesvědčila, že jsem tento parádní článek nepochopila špatně. Haluška se jednou větou zmíní o látkových plenách a už se do ní všechny pustí. Smysl článku byl opravdu úplně v něčem jiném.
My jsme bydleli v bytě ve městě 3 roky. Teď už rok v domečku na vesnici. Musím přiznat, že do města to máme asi 8km. Lokalitu jsme vybírali hlavně v blízkosti města - kroužky pro děti, školy, nákupy. Musím říct, bydlet na vesnici - jedním slovem krása. Vyjít z kuchyně přímo na zahradu, to byl vždycky můj sen. Teď se mi vyplnil. Sice máme plno dluhů, které musíme ještě pěkných pár let splácet, ale stálo to zato.
A ohledně té ochrany přírody - stačí když každý z nás přispěje svou troškou do mlýna, např. tříděný odpad - tím nemyslím, že hodí do kontejneru jen PET láhve, ale také kelímky od jogurtů, igelity atd. Když už tímto začnete, uděláte pro přírodu pozitivní krok a sami se budete cítit líp, že to děláte do budoucna i pro své děti. Musí se prostě jenom začít.
Jinak Haluško opravdu krásný článek. Díky za něj.
Předchozí