| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Úvahy jednoho městského člověka

Jen takovou špetičku zkušeností, Milado a Boženo. Přeberte si ji, jak uznáte za vhodné. Když já byla dítě, tak se v mém rodném domě topilo kamny (kotlem) na uhlí. Byl by býval mohl topit i přes noc, ale to nešlo, protože v domě nebyla kotelna, kotel byl v kuchyni, a nešlo riskovat, aby případné jedovaté plyny unikající z přivřeného (málo hořícího) kotle vnikly do bytu. Ve všední den to znamenalo, že se ráno netopilo samozřejmě vůbec - v zimě se tudíž vstávalo do zimy. Návrat domů znamenal návrat opět do zimy - příchozí člen musel zatopit. Co si tak matně vzpomínám, někdy zatápěl i děda, tak nevím, možná že o to dědu mí rodiče požádali, když jsem se já domů vracela co malé dítě neschopné zatopit jako první. Později si pamatuju, že jsem už zatápěla sama, a třeba i štípala dříví, když bylo potřeba. Teplo se tvořilo dlouho (byla jsem dítě, nepamatuju si časové údaje). Ale! To teplo v době skutečné zimy znamenalo v kuchyni asi tak 16 až 17 oC, a v ložnici!!! pouhých cca 13 oC!!! Ano, ano, děvčata. Moc dobře si vzpomínám na doby, kdy se spalo pod skutečnou péřovou duchnou, s flanelovým pyžamem, a v dobách nejhorších i v županu a teplých ponožkách. --- Kdepak ústřední topení! Anebo plyn! Může se nastavit, co kdo ráčí, a nemusí se spát pomalu v čepici. Kdepak erotické saténové prádélko!
M.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.