Bětko,
právě proto, že to vím, tak se tomu směju, protože o nějaký rekultivaci zničený půdy nemůže být v horizontu příštích 100 let ani řeči. To by museli skutečně začít ekologicky žít a vyrábět potraviny všichni... a i tak by to trvalo pěkně dlouho, než by se z půdy dostaly veškerý rezidua, který tam momentálně jsou. O vodě nemluvě, to je to samý v bledě modrým.
V rámci možností se snažím tomu vyhýbat, jak to jen jde. Vepřový maso třeba vůbec nejím, kuřecí zřídka, hovězí bohužel miluju, takže se snažím kupovat bio hovězí, když je k mání. Brambory mám většinou od známých, kteří jakž takž ekologicky hospodaří a hnojí přírodními hnojivy. Zeleninu a ovoce takřka nevezmu do huby a když, taky se snažím, aby byla buďto bio nebo od malopěstitele. Akorát nejsem moc optimista a nevěřím, že se lidstvo v tomto ohledu změní, dokud nebude skutečně za 5 minut dvanáct. A navíc se bojím, že už i to bude pozdě...
Předchozí