Bětko,
ono těch lidí určitě přibývá, problém je v tom, že moc nevěřím na masové rozšíření. Ale je fakt, jak psala Jena, každý jedinec dobrý. :o)
Na druhé straně mi fakt přijde nereálné, aby si všichni pěstovali potraviny doma, byť i s minimem práce (sorry, nevěděla jsem po tvém prvním příspěvku, jak to myslíš - že to nedá práci - tudíž jsem byla dle svého zvyku ironická, teď je mi to jasnější). Přece nechceš, abychom žili jako v Rumunsku a chovali si na balkoně v paneláku prase. Hodně lidí bydlí ve městech v činžáku a všichni se na venkov přestěhovat nemůžou. Přijatelné řešení by byly jakési komunity, které by se samozásobovaly a ještě jim zbývalo na prodej, ale v současné době je to utopie.
Já myslím, že by docela stačilo, kdyby se chemie v zemědělství přestala používat, přestaly se vyrábět geneticky manipulované potraviny, zpřísnily se hygienické normy a zintenzivnily se kontroly jak výrobců, tak prodejců - viz současné kauzy s hypermarkety, které prodávají prošlé potraviny, kdyby se zvířata přestala krmit masokostní moučkou a uměle vyráběnými syntetickými granuláty. Ale k tomu se zatím bohužel ani neschyluje.
Předchozí