Monty,
rozhodně nechci žít jako v Rumunsku - tam mají krásnou přírodu, ale nevědí o tom, neváží si jí. Řeky používají jako stoky - na hladině nad přehradou třeba uvidíš na 200 m od hráze nahromaděné PET lahve. Z přírody si jenom berou a nevracejí jí nic dobrého, jenže si to ještě neuvědomují.
Je mi jasné, že nejde naráz všechny lidi vystěhovat z měst, to je nesmysl. Slovo komunita se mi moc nelíbí, ale významově jsi to vystihla - několik prvních nadšenců začne budovat přírodní osady a lidi z měst si časem rádi začnou jezdit pro jejich zdravé potraviny. A pak jim začne docházet, že nemusí vydělávat peníze ve smradlavém špinavém městě na to, aby je zaplatili za benzín a dojeli si pro zdravé potraviny 100 km daleko na farmu, ale že by si je mohli pěstovat sami. A protože uvidí, jak to funguje, bude pro ně snazší tomu uvěřit a nebudou mít strach to sami uskutečnit. Myslím si že to je správná cesta a že je reálná.
Ještě jsem nedostala od života žádný větší kopanec, tak se nebojím pokusničení, takže do toho dám všechnu svojí sílu.
:-)
Předchozí