Mila Alena,
spravne prikladanie nebol ani moj problem, islo skor o to caste prikladanie a to, ze Ninka mala problem zozaciatku bradavku spravne uchopit. A nastrihnutie je prave to, comu sa tu lekari snazia vyhnut ak to nie je potrebne. Ono totiz natrhnutie sa lieci rychlejsie a lepsie ako nastrihnutie. A to bol aj moj pripad. Iba prve 4 dni v nemocnici som sedela na specialnom kolese, lebo normalne sedenie na stolicke mi bolo neprijemne. Porodna asistentka, ktora ma rodila bola dokonca taka mila, ze sa zastavila, ci sa mam dobre a ako sa lieci to natrhnutie. A lekar poradil ako sa popasovat s pripadnym problemom "tvrda stolica". Chce to magnezium a fakt to zaberalo. Vobec som nemala take problemy, ako niektore kocky, ktore poznam. Pri sedeni na toalete slzy v ociach, lebo ich ten nastrih tak bolel. Pred porodom tu dokonca radia masaze napr.s mandlovym olejom v oblasti nastrihu, cim skor zacnes, tym kratsi cas masaze, aby sa svalstvo v tejto oblasti uvolnilo a pripravilo na tlak hlavicky. Mozno aj to bol dovod, preco som sa neroztrhala na cimpr-campr. Niektore zeny dokonca vdaka tejto masazi nepotrebuju ani nastrih ani sa netrhaju.
Kazdopadne dakujem za info.
Maj sa pekne.
Silvia
Předchozí