Když jsem otěhotněla, tak mi šéf nabídl možnost pracovat z domu. Pracuji jako účetní - rutinní práci za mě odvádí asistentka, mě zbyla "jenom" zodpovědnost za správnost. Holčička byla a je spavec, takže nebyl žádný problém - pracovala jsem, starala se o malou, stíhala domácnost a ještě mi zbyl čas na sebe. Zůstala jsem v kontaktu s oborem.
Kačenka je šikovná holčička, která miluje dětí. Kdybych měla možnost, tak bych ji občas na půl dne do školky dala, ale bohužel u nás jsou školky plné a berou jenom děti maminek, které pracujou a předškoláky.
Teď si nejsem jista jestli to se 2 dětmi zvládnu - pořád se mi nedaří najít nějaký režim a rytmus. Matýsek je žrout - kojím po 2 hodinách a spát moc nepotřebuje - a to je mu teprve 5 týdnů. Když se podívám kolem sebe, tak vidím všude chuchvalce prachu (rozházené hračky mě nevytáčí), restů do práce se mi nakupilo...
Nakonec dojdu k závěru, že jediné řešení bude nechat práce. Své děti miluju a nedovedu si představit, že bych s nimi nebyla teď když mě nejvíce potřebují. Práce mě baví, ale ne za každou cenu - je to pro mě taková duševní hygiena a ještě navíc dobře placená. A přitom v mém případě by občasná návštěva jeslí byla ideální řešení jak skloubit mateřství a kariéru.
Předchozí