Řekla bych,že u nás se dá dost těžko našetřit na mateřství,to bychom musely šetřit pěkně dlouho-možná by pomohlo stavební spoření-to je na šest let a podle toho kolik by si člověk našetřil tak by si mohl dovolit dětí.Teda to je představa-Manžel spoří,manželka spoří a po šesti letech zjistí,že jim to neklape tak se rozvedou a zase z toho žádné děti nejsou,nebo i tak si můžou dovolit maximálně jedno-aby mu mohli dopřát to co potřebuje a třeba i něco navíc.Naše výdělky jsou totiž tak směšné,že šetřit z nich peníze na to abychom si mohli pořídit děti beru jako dobrý vtip.Jen příklad-to co si moje dcera vydělá v Anglii za měsíc tak já mám za osm měsíců-mám vdovský,sirotčí a částečný invalidní důchod + přídavky+soc.příspěvek+výživné na jedno dítě=sumasumárum 12 000,-kč:z toho musím uživit dvě děti chodící do školy+kroužky+oblečení.......To snad ani nemá význam tady vyjmenovávat,řekla bych,že za každých okolností jsme my mámy/i když třeba vdané/kouzelnice a hrdinky.Ono totiž už to,že máme děti je hrdinství,ale hlavně je to nádherné poslání a to na celý život.
Předchozí