Ahoj holky,
jsem poprvé těhotná, mám novou práci (státní sektor), poměr na dobu určitou, ještě jsem ve zkušební době a kvůli velkým problémům se zvracením jsem na neschopence. No, není to zrovna šťastná kombinace...znáte to. A s tím souvisí můj dotaz - přečetla jsem si v diskusi spoustu rad, takže se řídím tím, že je lepší těhotentsví zapírat než skončí zkuš. doba (zatím tvrdím jen, že jsem nemocná, ale to na dlouho asi nevystačí, co?). Taky jsem si přečetla, že když půjdu na mateřskou do půl roku po ukončení prac. poměru, tak rodičovský příspěvek apod. jde ještě přes firmu. To by mně krásně vyšlo, pokud mě nevyhodí už ve zkušební době kvůli absenci. A mě teď zajímá, jestli by se to placení mateřské přes zaměstnavatele týkalo i tohoto případu? Když mi ukončí prac. poměr ve zkušební době a já do půl roku poté odejdu na mateřskou (i to by mi vyšlo), ještě pořád se to bude zaměstnavatele týkat a budu řešit otázku mateřské s ním, nebo v tomto případě už je to jen moje věc? A ještě - kdyby mi ten poměr fakt ukončili, co mám pak papírově dělat dál? jestli budu dál na neschopence, tak už nic? A jestli mi pak ukončí neschopenku, mám jít na Úřad práce? třeba některá budete vědět, co s tím. Poraďte mi, díky!!!
Předchozí