Zdravím, jedním okem vidím zajímavou diskusi.
Sylvie, ale i další diskutující - máte pravdu.
Míra zdanění je zde opravdu nemorálně vysoká, a to i u nízkopříjmových skupin.
Mnoho lidí ani výšku svých daní nezná - na výplatní páscě je vidět jen její část, ne celá.
Po zdanění mzdy je pak dále zdaněné všechno zboží... DPH, daně z nemovitostí,služeb, jasně, stát peníze potřebuje.
Kdyby alespon stát s tím hospodařil efektivně, jenže...
NEjvetší problém vidím v upadajícím školství, opět se zvětšují třídy, nejsou peníze na slušné platy učitelům - pro budoucnost tohoto národa nic moc...:-((((
A bohužel jakákoliv vůle s tím něco dělat není, i přední socani dávají děti do drahých elitních škol a jedním dechem mluví "nesmíme děti předčasně selektovat na elity" /Zeman, Buzková, Gross/
O nechuti řešit důchodovou reformu, nebo nepořádky ve zdravotnictví/ a i plýtvání zdroji na jedné straně a jejcih nedostatek pro potřebné na druhé/ škoda psát,
Srovnávat se západníma zeměma - nejde zcela, tam ženy hodně pracují na malé úvazky, ale hlavně KUPNÍ SÍLA JE jinde, přece jen, brát měsíčně několik tisíc euro a několik tisíc korun - nesrovnatelné.
Takže i pro rodiny s dětma bude lépe až bude ekonomika efektivnější, jenže...se současným nastavením....jsem skeptik...a blížící se volby mi moc naděje nedávají, ale třeba se něco změní.....
Zneužívání sociálních dávek je časté, v našem regionu s nulovou nezaměstnaností bohužel taky..../typicky mladí kluci kolem dvaceti - dělají načerno a zároven berou od pracáku, nebo neprovdavší se matky, kamuflující "nemá mne kdo s dítětem živit"/:-((((((
Předchozí