Milado,
mně na tom není jasné, co vlastně chceš zjišťovat? Ta rodina přece podmínky pro přiznání RP splnila ... Pokud se stát rozhodl dát RP každému, kdo nedá dítě do MŠ na víc než 5 dní v měsíci, tak to tak prostě je. Na příjem matky (nebo rodiny) to prostě vázané není. Nakonec když někomu hlídá babička, tak má taky nárok na RP, ikdyž matka chodí do práce ... Ono nakonec matce, která čerpá OČR a pak třeba neplacené volno, klesne příjem (v některých případech to může být docela dost)
Nehledě na to, že momentálně mne napadá zatím je jedno řešení toho, co tobě vadí - ten, jehož dítě chodilo do školky aspoň v jednom měsíci více než 5 dnů už nemá nárok na RP. Což mi v kontextu celé úpravy připadá lehce neadekvátní.
Upřímně řečeno - celý systém SSP není ideální a podíl na tom má jak předchozí vládnoucí garnitura, kterázáklady toho systému položila (zákon o SSP je z doby ministra Vodičky - tj. z doby vlády ODS), tak vlády následujcí (ČSSD), kterého různými nekoncepčními úpravami (zářným příkladem je tzv. pastelkovné ;-)) doráží ... :-(.
Předchozí