Zrovna tohle se mi nějak nezdá. Jak jim to asi tak udělal bez znecitlivění? To mu ty krávy někdo držel? Kdo asi tak udrží půlmetrákovou krávu, aby jí mohl udělat tak bolestivý zákrok? Já si spíš myslím, že normálně píchl lokální anestetikum (taky ho naúčtoval) a přítomným se to nezdálo jako dostačující. Zase jsou tam sugestivní fotky krávy, které teče z hlavy krev. Ano, když se odrohují krávy, tak jim teče krev a v podstatě ji není jak zastavit, zastaví se sama. Vyteče jí na naše lidské představy hodně, ale ta kráva jí taky hodně má, rozhodně ji to na životě neohrožuje. V podstatě jedinou možností, jak zastavit krvácení z uříznutého rohu je zapálení kauterem - céva se seškvaří a přestane krvácet. Ale už vidím ty komentáře ochránců zvířat - "a kromě toho všeho se okolím linul příšerný zápach spálené rohoviny". Vím o čem mluvím, byla jsem u odrohování krav (i když o něco mladších) a dokonce jsem si to měla možnost zkusit. Bez znecitlivění by s vámi kráva pěkně vyběhla a krev při tom teče - je to chirurgický zákrok a při tom teče krev vždycky, jenže v nemocnici se nad tím nikdo nepozastavuje.
Předchozí