Vybavil se mi můj zážitek, když jsem ještě bydlela v Praze na Žižkově a chodila s kočárkem se 3 měsíčním synem do parku "Parukářka". Do kočárku chtělo nahlížet spoustu dětí a dívat se na miminko. Jednou mě o totéž požádal romský asi 7 letý chlapeček. Nebylo mi to úplně po chuti, rozmýšlela jsem se jak odpovědět... nečekal na svolení, bleskurychle se nahnul do kočárku a vší silou píchl malého prstem do oka. Ten byl na svůj věk dost mrštný a uhnul hlavičkou. Jsem šťasná, že to tak dopadlo, protože tohle romské dítě mu málem vypíchlo oko. Když jsem mu vynadala, jen se smál a utíkal pryč. Možná mstít se na dalších "bílých" dětech. Sama jsem studovala sociální práci a absolvovala několik seminářů do romech a byla jsem nastavena na velké pochopení vůči nim. Tady jsem se zas setkala s poněkud drsnou realitou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.