Zdravím všechny. Ano je pravda, že děti si kolikrát ze školky donesou různá slova. Ale je na učitelkách a rodičích, jak jim to vysvětlí. Nemyslím si, že je dobré vychovávat děti v prostředí sterilním. Stejně se s tím jednou setkají. Když ne ve školce, tak ve škole. A počkejte, jak budou hýřit v pubertě, někdo méně, někdo více. Já jsem nikdy moc sprostá slova nepoužívala. V pubertě jsem na chvíli začala - hodně děcek kolem mě tak mluvilo, ale mě to stejně nešlo moc dobře přes jazyk. A to jsem ve školce byla každý den v týdnu a co si vzpomínám, tak hlavně kluků, kteří sprostě mluvili, prali se apod., tam bylo dost a dost. Takže asi to fakt tím nebude. Je to nejvíce o přístupu rodičů. V dnešní době se mi zdá, že kolikrát rodiče jsou přecitlivělí ve výchově a nevzpomenou si, že i oni kdysi třeba chodili do školky a nejsou z nich špatní sprostí lidé. Někteří dokonce s výchovou zachází tak daleko, že je na ně již malé dítě drzé a nejen na ně, ale i na další lidi okolo nich a čím je starší tím jen arogantnější a když něco provede, tak místo aby si neslo důsledky, tak je ještě brání. Jak nedávno sousedce rozbil okno kluk kamenem a jeho tata místo, aby potrestal jeho, tak sousedce řekl, že to jeho syn nebyl. Ale to, že to viděli asi 3 další lidi, kteří mu řekli, že to byl, to ho nezajímalo. A ještě ji před klukem nadal, co si to dovoluje jeho syna osočovat, že jeho syn je hodný, že by to nikdy neudělal. To je medvědí služba, která je horší jak nějaké sprosté slůvko ve školce. A když vidím děti, které když třeba něco zapalují a jde okolo starší muž ten jim řekne, ať tohonechajía oni semu smějí, tak jim řekne, že půjde za jejich rodiči a dostanou na zadek. Tak se mu vysmějí, že těžko. A když jim řekl, ať toho hned nechají, jinak uvidí, tak se smáli, že znají svá práva a že zavolají policii, že je bije. Prostě žádné zábrany a uznávání autorit. Kdysi by toho okamžitě nechali, aby nedostali doma na zadek, protože by moc věděli, že toto tedy ne.
Tak mi pak řekněte, co je to dnes za výchovu.
Předchozí