| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Uč se dcero moudrou býti aneb školka kazí (???) děti

Moudrý člověk neudělá nikomu nic schválně - ano, to je pravda. Problém je, že děti ve školce jsou jen děti a v pojmech "moudrý" a "schválně" dost plavou. Děti tohoto věku objevují způsoby chování, hranici kam až jde zajít ... To s sebou samozřejmě nese atakování těchto hranic a pokud se dítěti nedostane jasného signálu, že dál už ne, bude ataky stupňovat.

Veřejné zostuzení: Asi neexistuje jednoznačný návod. Přijde mi přijatelnější jednou za den neadresně vytknout hrubou či sprostou mluvu, než to nechat zajít daleko a pak to řešit složitě a adresně.

Mimochodem, jakožto spratek z 1.A jsem byl nesmírně zvědav, co konkrétně ukrývají spolužačky pod sukněmi. Přistižen při průzkumu zvednutých sukní jsem ještě s dalšími přistiženými musel naklusat na stupínek a spustit gatě pod kolena. Myslel jsem, že se hanbou propadnu do horoucích pekel, bylo to fakt děsné, ale až do prvomájového průvodu ve 4. třídě jsem dal pokoj. Navíc tím byla věc vyřešena, holky měly radost z pomsty, já z toho, že jsem nemusel nic vysvětlovat doma, ani nikde jinde. Vůbec jsem rád, že jsem vyrůstal v době, kdy se prohřešky řešily pohlavkem, řáckým úkolem navíc, "nucenou" prací při nápravě škody a pod.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.