Vaše povídání je velice zajímavé a já souhlasím, i když s výhradami. Děti jsou často velmi rodílné. Starší dcera byla bez plen v 9 měsících a od malička jsem ji na "velkou" dávala nad toaletu. Na ní byla ta příprava jasně vidět a kontakt se mnou vítala. 4asto jsem ji držela i na čůrání nad hrničkem - po jídle, po probuzení a pod. Menší holčička je bojovník za svobodu a odmítala být při těchto intimních úkonech držena, takže měla pleny až do 20 měsíců. (Do jakého věku mají Vaše děti pleny? Občas si přečtu o 4 letých "plenkáčcích" a vyráží mi to dech - to jsou skutečně takto velké děti v plenách?) Dítě skutečně s dospělými od mala komunikuje a to dost výrazně - to jen my dospěláci to často neumíme vnímat. Jestli to s tou komunikací nebude jako s tvrzením - dříve pediatry skutečně prosazovaném - že malinké dítě necítí bolest. Nejsme jenom my velcí příliš oslněni naší velikostí?
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.