zufi, nechcem ti brat ilúzie, ale mj syn v prvej triede mal asi 5 poznámok na celú stranu, že v hodine vyrušuje, cez prestávky behá a pod. vylučovala ho za trest s kolektívu. Dokonca nám p. učitelka povedala, že mu udelí pokarhane triedneho učitela - poviem ti bolo to peklo - decko v horznom strese, ja tehula v nenormálnom strese a pani učitelka každý týžden riešiela ,,niečo,, potom som sondovaním iných mamín zistila, že nielen my máme tento problém - decka sa chovaly jak utrhnuté z reťaze. Učitelka bola inak skvelá ženská, rozumná, ale deti si pustila moc k telu ako kamarátka a už ju potom nerešpektovali. Zhodou náhod sme sa na zač. šk. roku odsťahovali, takže sme zmenily škou a aj učitelku a svete div sa, od tej doby žiadna sťažnosť na synovo chovanie nie je - p. učitelka povedala, že je živý, ale ona ich nechá cez prestávku vybehať a je klud, ked behajú nerieši to - od toho majú ptrestávky a v hodinách sú v pohode. Dokonca nám syna pochválila, že je jeden z najlepších v triede, syn sa do školy teší a je v pohode a tým pádom nastala pohodová atmosféra aj doma, zbavená napetia čo sa zase pre boha také hrozné stalo v škole. Nová p. učitelka sa s deckami nemazlí, je prísna a dá im to poriadne aj pocítiť - deti majú rešpekt a je klud. takže moj nároz je asi takyý, že v škole si má autoritu zjednat učitel a tak si má riešit školské disciplinárne problémy a nie hádzať to na rodičov. to mi príde trochu nnefér - spomente si na starú školu kt. ste si ako deti prešli vy - odvážily ste sa v hodinách kvákať? ano - len u tých pedagogov kt. vám to tolerovali a na ktorých ste hádzali flintu s kt. ste nemali autoritu, u prísneho matikára ste si ani neškrkli, len si zalovte v pameti.
Předchozí