Takže jednu důležitou věc tu nikdo nezmínil a to je rehabilitační vlastnost koupele v kyblíku. Právě to zmiňované vzpírání na nožičkách v kyblíku plném vody - znamená to posilování svalů miminka bez toho, že by byly přetěžovány klouby, takové miminko posiluje, aniž by to nějak negativně ovlivňovalo vývoj kostí a kloubů. Toho v normální vaničce nikdy nedosáhnete. Mám dvě děti - dcerku jsem koupala v kyblíčku asi do 8mi měsíců, synkovi je 7 měsíců - je velký, má 10kg a 75cm, stále koupeme v kyblíčku a v obou případech jsem s ním maximálně spokojená. Obě děti mi ve vaničce v porodnici hrozně moc plakaly, ale v kbelíku byl klid, smích, raubířování a absolutní spokojenost. Přechod na velkou vanu jsme u dcerky zvládly naprosto v pohodě, pozvolna a za asistence maminky, jako každou velkou změnu - ze zkušeností jiných maminek vím, že některé děti velmi špatně snáší i přechod z malé vaničky na velkou vanu. A s tím, že dítě v kyblíku neumyji pořádně nesouhlasím, chce se to opravdu naučit techniku, ale jde to velmi dobře. A náš dětský doktor byl nadšený koupáním dětí v kyblíku, dostali jsme velkou pochvalu, jak jsou děti pevné a pohybově zdatné. Takže u nás jedině kyblíček.... A co se týče ceny? Výrobní cena kyblíčku je nejspíš 25 kč a zbytek zřejmě stály testy, aby se v něm děti vůbec mohly koupat....
Předchozí