Teda holky, je fakt, že se docela bavím, jak se tu rafete. Já jsem taky pro zvýšení rodičáku, ostatně jako pro každou věc, která uleví rodině s malými dětmi, ale to je v téhle chvíli vedlejší. Milado, Amélie, nevím, co přesně Jutta myslela, ale samotné je mi jasné, že VŠ "něco stojí" i když je "zadarmo" - protože prostě jeden výdělečně schopný člověk nevydělává. Musí být živen, šacen, musí někde bydlet (když je VŠ mimo dosah jeho bydliště), musí se nějak dopravovat atd. - a přitom nepřinese do rodinné kasy ani korunu. Takže pakliže jde o chudou rodinu, tak prostě neexistuje studium VŠ, ale jde se prostě po matuře hned do práce. Možná to Jutta takto nějak myslela.
Dodala bych k tomu jediné, ne každý má na studium VŠ předpoklady, a bylo by neetické prosazovat, aby se teda "nerozmnožoval". Jeden z příspěvků tak nějak vyzněl (dohledávat ho nebudu) - nejsi dost dobrý pro naši společnost (= nemáš VŠ a nevyděláváš tolik, aby sis z vlastního pořídil byt a zabezpečil rodinu i při absenci rodičáku), šup s tebou do plynu. To chtěla přispěvatelka říci? To už tu taky jednou bylo, tenkrát zase frčely árijské typy:-(
M.
Předchozí